Ajankohtaista Palaute Kartat Asiointi Yhteystiedot Isojoki-linkit Henkilöstölle

Ajankohtaista

 

Takaisin

Isojoen kunnan tiedote koronavirustilanteesta / päivitys 7.5.2020

Isojoen kunnan tiedote koronavirustilanteesta / päivitys 7.5.2020

Isojoen kunta käynnistää toimintaa ja avaa julkisia tiloja hallitusti. Perusopetuksen lähiopetus käynnistetään kansallisia terveydenhuollon asiantuntijoiden ohjeita noudattaen.

Tausta

Suomen hallitus on linjannut valtakunnallisesta toimintasuunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi, sekä viruksen aiheuttamien rajoitusten vaiheittaiseksi purkamiseksi.

Valtioneuvoston linjaus on luettavissa tästä linkistä:
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-linjasi-suunnitelmasta-koronakriisin-hallinnan-hybridistrategiaksi-ja-rajoitusten-vaiheittaisesta-purkamisesta

Poikkeusolot eivät ole päättyneet. Hyvä hygienia ja turvaetäisyys korostuvat. Suomessa koronavirusepidemian kasvu on pysähtynyt rajoitustoimien ja hygieniakäyttäytymisen selvän parantumisen kautta. Vaikka epidemia on tällä hetkellä suvantovaiheessa, on edelleen olemassa uhka sen kiihtymisestä uudelleen.

Isojoen kunta seuraa tilannetta tiiviisti ja pyrkii kaikessa toiminnassaan huomioimaan riskit ja turvallisuusnäkökohdat, sekä edistämään hallitusti rajoitusten purkamista. Haluammekin muistuttaa, että hyvä hygienia ja turvaetäisyydet muodostuvat entistä tärkeämmiksi, kun rajoituksia aletaan asteittain purkaa.

Isojoen kunta ja kunnan johtoryhmä ohjeistavat tällä tiedotteella omaa henkilökuntaansa ja kuntalaisia Isojoella 14.5 ja 1.6 alkaen tapahtuvista toimenpiteistä valtioneuvoston hybridistrategian linjausten mukaisesti. Isojoella tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että julkisia tiloja ja harrastuspaikkoja avataan hallitusti. Perusopetuksessa käynnistetään lähiopetus.


Varautumisen ja toimintaohjeen kertaus

Torju tartuntaa hyvällä käsihygienialla ja suojaamalla suusi ja nenäsi, kun yskit tai aivastat. Älä kättele. THL:n ohjeet hengitystieinfektioiden ehkäisyyn ja hyvään käsihygieniaan ovat tämän julkaisun liitteenä. Kunnan työyksikköjä pyydetään edelleen kiinnittämään erityistä huomiota siisteyteen. TTL:n ohjeistus siivoukseen löytyy tästä.


Jos epäilet hoitoa vaativaa koronavirus- tai kausi-influenssatartuntaa, puhelinsoitto on tässä tilanteessa ainoa oikea tapa ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon. Soita ensisijaisesti ympärivuorokautiseen päivystysnumeroon 116 117 tai ajanvarauksellisen kiirevastaanoton numeroon 06 24133200 (ma-su 8-22). Älä hakeudu hoitoon ennen soittamista, puhelimessa sinulle annetaan ohjeet, kuinka toimia. Mikäli Sinulla on yleistä kysyttävää tai kaipaat lisätietoa koronavirukseen liittyen, Sinua palvelee valtion yhteinen puhelinneuvonta numerossa 0295 535 535 (ark. 8-12, la 9-15).

Älä tule työpaikalle tai kokoukseen, jos olet saanut äkillisen hengitystieinfektion, ts. flunssan oireita, kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta. Isojoen kunnan työntekijä tai viranhaltija voi toistaiseksi omalla ilmoituksella sairastaa viisi työpäivää ja tarvittaessa pidempää sairauslomaa, tulee ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon. Ulkomaille matkustaneen ei tule saapua suoraan työpisteelleen, vaan hänen on sovittava työhön palaamisesta erikseen esihenkilön kanssa. Noudatamme 2 viikon varoaikaa.

Valtakunnallinen suositus etätyölle on edelleen voimassa. Kaikkien kunnan työntekijöiden suositellaan suorittamaan työnsä etätyönä, joilla on siihen mahdollisuus. Etätyön mahdollisuuksista ja tarkemmista toimintatavoista on hyvä keskustella esihenkilön kanssa.

Varhaiskasvatus ja koulut

Isojoen päiväkodin toiminta jatkuu ennallaan. Varhaiskasvatuksen yksikkömme on auki normaalisti. Fyysisten kontaktien välttäminen on tärkeää, joten vanhempien on lähtökohtaisesti vältettävä vierailua päiväkodin sisällä. Jätettäessä ja haettaessa lapsi päivähoitoon, tulee mahdollisuuksien mukaan välttää vierailua päiväkodin sisälle.

Koulukolmion tilat avataan 14.5 lähtien ja lähiopetus käynnistetään viranomaisten turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudattaen. Lukuvuoden viimeinen koulupäivä on 30.5. Tänä vuonna ei järjestetä koulun päätösjuhlallisuuksia. Varmistamme, että koulunkäynti on Isojokisille oppilaille turvallista ja otamme huomioon valtakunnalliset ohjeistukset terveyden ja hyvinvoinnin suojaamiseksi. Ryhmä-, tila-, välitunti- ja ruokailujärjestelyt toteutetaan niin, että oppilaiden koulunkäynti on mahdollisimman turvallista olosuhteisiin nähden.

Kouluruokailut järjestetään sillä tavalla, että osa koululaisista syö ateriansa ryhmittäin porrastetusti ruokalassa ja osa hakee ateriansa luokkiin. Kaikki ruoka annostellaan keittäjän toimesta lautaselle. Noudatamme ruokailussa väljyyteen liittyviä ohjeita ja korostettua hygieniaa. Välitunnille siirrytään aina siten, että yksi ryhmä kerrallaan on samassa pukeutumistilassa. Ulos siirrytään porrastetusti käyttämällä mahdollisuuksien mukaan eri uloskäyntejä. Ryhmät viettävät välituntinsa erillään muista.


Koulukuljetukset järjestetään normaalisti, mutta mahdollisuuksien mukaan suurempaa kuljetuskalustoa käyttäen. Kuljetusyrittäjiä kehotetaan ohjeistamaan oppilaita istumaan koulubussissa mahdollisimman väljästi ja välttämään kontaktia keskenään. Noudatamme koulussa yleisesti korostettua käsi- ja yskimishygieniaa seudullisten ja valtakunnallisten ohjeistusten mukaan. Käsiä pestään normaalia useammin. Opettajia on ohjeistettu välttämään fyysistä kontaktia keskenään ja yhteisessä käytössä olevia laitteita desinfioidaan käytön välillä.

Tilojen aukiolo, vierailut, kokoontumiset ja muut ohjeet

Palveluasumisen, kotihoidon ja kehitysvammahuollon yksiköissä Koivukartanossa, Kultatähkässä, Willa Wilmassa, Willa Waltterissa ja Mäntyrinteessä vierailut muiden kuin henkilökunnan toimesta on toistaiseksi edelleen kielletty ja tilat on suljettu. Vierailujen sijaan kannustamme omaisia ja läheisiä soittamaan läheiselleen. Myös kunnan virastotalon ovet pysyvät suljettuna 1.8.2020 saakka. Tarvittaessa asiointi hoidetaan puhelimella ja/tai ajanvarauksella puhelimitse, kuten poikkeusolojen aikana on toimittu tähänkin saakka. Henkilökunnan yhteystiedot löytyvät kunnan internet-sivuilta.

Hallituksen ohjeistuksen mukaisesti, kaikki julkiset kokoontumiset tulee rajoittaa 50 henkilöön 1.6.2020 alkaen. Tätä suuremmat kokoukset ja kokoontumiset suositellaan toteutettavaksi muilla tavoin, esimerkiksi etäkokoontumisina. Lisäksi tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla suositellaan välttämään. Hallituksen toimintaohjeen mukaisesti, kaikkia yli 70-vuotiaita velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa, mikäli se on mahdollista.

Kaikki kunnan omistamat tilat avataan yleisölle 1.6.2020 virastotaloa lukuun ottamatta. Tämä koskee esimerkiksi nuorisotila nuopparia, liikuntahallia, kuntosalia, kirjastoa ja kivikoulua. Kirjasto palvelee asiakkaitaan 1.6 saakka kirjakassipalvelun avulla. Lainaaminen ja palauttaminen kirjastosta onnistuu siis jo nyt. Edellytämme, että julkisissa tiloissa kokoontuvat henkilöt ja ryhmät noudattavat jatkossa valtioneuvoston ja terveydenhuollon asiantuntijoiden ohjeistuksia kokoontumisten ja hygienian suhteen.

Muuttunut tilanne huomioidaan henkilökunnan lomautusjärjestelyissä. Rajoitusten purkautuminen vähentää lomautustarvetta esimerkiksi aikaisemmin kiinni määrättyjen toimintojen osalta. Yksityiskohtaisempia ohjeita hybridistrategiaan siirtymisen osalta tulee vielä tarvittaessa osastojen esihenkilöiltä. Tarkemmissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä johtoryhmän jäseniin.


Ajankohtaistieto

Ajankohtainen koronavirukseen liittyvä tilannetieto löytyy seuraavista osoitteista:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: www.thl.fi

Ulkoministeriön matkustustiedotteet: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Valtioneuvoston tiedote 4.5.2020: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-linjasi-suunnitelmasta-koronakriisin-hallinnan-hybridistrategiaksi-ja-rajoitusten-vaiheittaisesta-purkamisesta

Tämä toistaiseksi voimassa oleva ohje on hyväksytty Isojoen kunnan johtoryhmässä 7.5.2020 ja sitä päivitetään tarvittaessa.

Lisätiedot:
kunnanjohtaja Juha Herrala, puh. 040-764 7870
hallintojohtaja Juha Mattila, puh. 040-160 1030
Rehtori Antti Oikarinen, puh 040-527 3655
Tekninen Johtaja Jouni Niemi, puh 0400-712 244

Isojoella 7.5.2020
Juha Herrala
Kunnanjohtaja
Isojoen kunta
08.05.20
Isojoen-kunnan-tiedote-koronavirustilanteesta-7-5-2020-2.pdf
Uutisotsikot:
Salivuoroja päivitetty 12.10.20! (12.10.20)
Ohjeistus koronavirukseen liittyen ja asioiminen kunnanvirastossa viraston kiinniolon aikana. (07.10.20)
ISOJOEN KOULUKOLMION LUKUVUOSITIEDOTE 2020- 2021 (21.09.20)
Isojoen futispuulaakit 12.9.2020 - tulokset (15.09.20)
Isojoen YU-Kunnanmestaruuskisat 14.9.2020 - tulokset (15.09.20)
Matonpesupaikka on suljettu (09.09.20)
KORONATIETOUTTA LAPSIPERHEILLE (26.08.20)
Kasvomaskien käyttäminen ja jakelu haavoittuvimmassa asemassa oleville vähävaraisille (21.08.20)
Onko tähtäimessäsi omistajanvaihdos tai yrityksen ostaminen? (03.08.20)
LauhanvuoriHämeenkangas Geoparkista Suomen toinen UNESCO Global Geopark (10.07.20)
SUP laudat ovat saapuneet (24.06.20)
Info 1.6 aukeavista kunnan tiloista ja kesän 2020 vakivuoroista (29.05.20)
Isojoen kunnan tiedote koronavirustilanteesta / päivitys 7.5.2020 (08.05.20)
Honkajoella töitä tarjolla! (30.04.20)
50 000 euron idea - mihin investointiraha tullaan käyttämään! (23.04.20)
Lauhan Spelit on tältä vuodelta peruttu (23.04.20)
ISOJOKISTEN YKSINYRITTÄJIEN TUKI (14.04.20)
Isojoki-Äppi on nyt ladattavissa! (02.04.20)
Isojoen kunta on käynnistänyt yhteistoimintaneuvottelut (01.04.20)
Kirjakassitoiminta (30.03.20)

Kuulutukset

Vaalimainostila Isojoen kunnassa (21.01.21)

Isojoen kunnan koronatiedote 8.2.2021 saakka (18.01.21)

Tiesuolan tarjouspyynto v. 2021 (18.01.21)

Kuuleminen ehdotuksista tulvariskien hallintasuunnitelmiksi vuosiksi 2022 - 2027 (02.11.20)
Kuuleminen ehdotuksista Lapuanjoen, Kyrönjoen, Laihianjoen ja Lapväärtin-Isojoen tulvariskien hallintasuunnitelmiksi vuosiksi 2022 - 2027

Kuulemisasiakirjat ja tausta-aineistot:

www.ymparisto.fi/vaikutavesiin
Tieto julkisesta kuulutuksesta (02.11.20)

ASIOINTILIIKENTEEN REITIT 1.8.2020-31.7.2022 (14.08.20)
Paluuajat ohjeellisia.
Päätös Isojoen kalastuskunnan kalastuskieltoa koskevaan hakemukseen (21.12.18)

Tietosuoja (28.05.18)

Kunnanvaltuutetuiksi ja varavaltuutetuiksi vaalikaudelle 1.6.2017 - 31.05.2021 valitut (13.04.17)

Talteenotettujen eläinten hoito (01.06.16)